"Personal musing inspired by past and ongoing experiences of my life…depicting how I feel and what comes hereafter. However it may also revolves around my personal whishes, hopes and beliefs which I often in doubt and wondering... what is the meaning of life.."

Friday, May 8, 2009

Fitnah merata-rata...

Bila cuti seminggu, bila balik buka email, banyak yang mesti dibaca, didelete...


Kebanyakan email yang saya terima tidaklah penting sangat banyak cerita pasal keburukan peribadi ahli politik, cerita-cerita agama yang diekploitasikan berlebihan dengan pandangan yang cetek dan sedap hati je depa letak hukum, dan gambar-gambar atau cerita berbau seks (yang ni best jugak baca atau tengok...he he he malas nak hipokrit).


Khabarnya, di akhir zaman ni banyak fitnah dan sebaran keburukan orang merata-rata. Saya pun hairan melihat sikap teman-teman saya yang mengesend sahaja apa yang mereka terima tanpa mengambil kira adakah itu fitnah atau kita sebenarnya dah jadi tukang sebar keburukan orang.


Pada hemat saya setiap orang kalu kita gali-gali-gali kita jumpa juga `karat-karat' dalam hidupnya kan? alah macam kita sendiri la ya...he he he.


Pada pendapat saya, kalau kita tak pasti...tak payahlah serbarkannya kalau hanya semata kerana pegangan politik atau agama kita. Benar ke tidak perkara tu?, hadis sahih ke tak sahih ke ni?, kita send je akibat kata-kata yang sedap didengar dan logik. Tulah orang yang tak ada ilmu 24 jam akan buat salah kan...? Orang yang macam kita ni yang malas membaca dan tak tengok berita mampu ke nak menganalisa, analisis? he he he.


Jan: kudelete, kudelete, kudelete...

No comments:

.