"Personal musing inspired by past and ongoing experiences of my life…depicting how I feel and what comes hereafter. However it may also revolves around my personal whishes, hopes and beliefs which I often in doubt and wondering... what is the meaning of life.."

Friday, May 8, 2009

Selamat datang...

Dulu semasa saya injak kaki di Muadzam, saya lebih banyak menyendiri dan lebih akrab dengan alam berbanding dengan manusia. Sesekali terserempak juga dengan babi dan anjing di tepi jalan, menegaskan lagi tema kehidupan di Muadazam adalah bukan metropolitan.
Kehadiran teman sejenis iaitu Ja, memeriahkan suasana hidup saya. Adalah berteman ke sana ke sini sokmo. Ada je rancangan nak ke Kuantan pada hujung minggu....( sebelum ja berpunya dan mempunyai), kehadiran Fuzah lebih lagi memeriahkan suasana dengan kevokalannya tersebut. Fuzah suka masak, jangan tak tau supnya hingga menjilat tulang!
Rasa gembira di dalam hati, walaupun kami bukan selalu bersama dan bertemu 24 jam tetapi hati rasa lega bila melihat muka mereka, muka orang yang kita kenal.
Dan jika tiada aral melintang liuk beberapa kawan lain lagi akan menyusul nanti. Biarlah saya orang pertama mengucapkan selamat datang.
Perubahan tetap berlaku, tiada yang kekal hidup di dunia ini. Semoga kawan-kawan dapat menyesuaikan diri. Tidak sukar rasanya kerana di sini suadah ada beberapa orang kawan yang boleh memberi pandangan dengan galaknya jika diperlukan.
Jankaulu: Yang mana lebih menyakitkan? ditinggalkan atau meninggalkan?

No comments:

.