"Personal musing inspired by past and ongoing experiences of my life…depicting how I feel and what comes hereafter. However it may also revolves around my personal whishes, hopes and beliefs which I often in doubt and wondering... what is the meaning of life.."

Wednesday, December 8, 2010

`Terbeli' LCD...



" Saya nak yang 32 inci, tapi nak full HD, nak ada boleh masuk pen drive, boleh tengok gambar dari kamera dan juga boleh buat komputer, main playstation" Saya beritahu jurujual tersebut...



Memang saya ke East Kost Mol hanya nak beli perem gambar dan baju kerja. Tetapi takdir mengatasi segalanya, saya terbeli LCD. Tapi memang dah setengah tahun Tv saya rosak. Nasib baik kawan saya beri tv beliau yang berukuran 14 inci.


Semasa jurujual tersebut nak terangkan bagaimana nak operate LCD ni saya beritahu dengan berhemah, " Tak payahlah terangkan. Saya ni jenis tau petik suiz je, pasang tak reti. Jangan bimbang nanti ada la orang yang akan tolong pasangkan" Kata saya sambil terbayang wajah Ja (Khairul Nizam Surbaini).


Oh ya...hari tu saya terlupa beli perem gambar dan baju kerja. He he he.

Jan: Harap tahun depan dapat beli lap top, lama dah mengidam...tapi tak mampu dan takut...

.