"Personal musing inspired by past and ongoing experiences of my life…depicting how I feel and what comes hereafter. However it may also revolves around my personal whishes, hopes and beliefs which I often in doubt and wondering... what is the meaning of life.."

Friday, May 17, 2013

Bunga raya besar...

Aishah dan bunga raya besar

Semalam adik perempuan saya hantar gambar anak perempuannya bersama bunga raya besar. Saya tertarik kerana ia spesis besar. Saya suka menanam, namun kini saya tidak menanam bunga selain berwarna putih. Putih lambang hati dan keinginan saya, suci. (suci laaa sangat, he he he).

Saya ada dua anak saudara perempuan di Ulu Yam Selangor. Kalaulah saya berani bawak kereta tentu saya ke sana setiap minggu tetapi saya tidak berani kerana jalanya melibatkan tempat yang tinggi. Saya gayat.

Che Embum dengan bunga raya besar
Saya jarang berjumpa dengan adik perempuan saya kecuali hari raya atau cuti sekolah. Itupun bukan semua cuti sekolah kami boleh berkumpul. Dalam adik beradik saya rapat dengan adik perempuan saya. Sejak dahulu sampai sekarang. Dia pandai menghiburkan hati saya.

Kadang-kadang rasa sangat rindu kepada anak saudara saya ini...

Jan: Dulu saya selalu naik bas pergi ke sana. Sekarang hanya tuhan sahajalah yang tahu...

No comments:

.