"Personal musing inspired by past and ongoing experiences of my life…depicting how I feel and what comes hereafter. However it may also revolves around my personal whishes, hopes and beliefs which I often in doubt and wondering... what is the meaning of life.."

Wednesday, May 8, 2013

Susu untuk ayah (2013)


Filem ini masih dalam pembikinan. Entah bila siapnya masih tidak dapat dipastikan kerana beberapa babak mesti dibuat semula kerana dikatakan terdapat sentimen perkauman terutama kaum ibu. Pun begitu pengarah filem ini masih berbincang dengan FINAS dan Zoo Negara.

Filem airmata ini mengisahkan kasih seorang pensyarah yang membeli susu tepung untuk ayahnya. Penonton dinasihatkan membeli tisu apabila menontonya, kalau taka da tisu, tisu toilet pun boleh. kalau nak jaga ekonomi bawak sapu tangan. kalau nak lagi jimat, tiru Mankisue, lap dengan lengan baju...

Setiap kali watak utama balik kampung dia dapati ayahnya semakin tua dan letih... Oleh itu beliau ke Jerteh membeli susu tepung ini. Perasa Vanilla, RM75. (harga sengaja diletakan bukan untuk menunjjuk-nunjuk tetapi buat rujukan pada masa hadapan, haaa).

Bila kita kecil ayah dan ibu belikan kita susu, bila kita besar wajarlah sebaliknya, kan?

Semoga filem ini dapat disiapkan untuk masuk panggung sebelum raya kalau tak asyik hantu, gengster, lawak, hantu, gengster, lawak. haa...hatu, gengster, lawak...

Jan: Maaf saya merapu...tapi memang susu itu untuk ayah saya.No comments:

.