"Personal musing inspired by past and ongoing experiences of my life…depicting how I feel and what comes hereafter. However it may also revolves around my personal whishes, hopes and beliefs which I often in doubt and wondering... what is the meaning of life.."

Friday, May 21, 2010

Saya pun `lost' jugak...

Mengikut statistik kemalangan jalan raya, di jalan luruslah banyak berlakunya kemalangan. Atau mengikut statistik ahli falsafah dalam keadaan teranglah ramai yang terjatuh, tergolek atau sesat berbanding dalam gelap. Dan saya tambah lagi dalam keadaan senanglah kita mudah terlupa.
Kalaulah saya pandai menulis, tentu saya gambarkan bagaimana terkadang dalam hidup saya ini saya rasa `lost' sangat. Sangat-sangat. Rasa ketidaktentuan, ingin tahu dan paling penting ingin tahu di mana saya pada satu kedudukan yang mana...? Ahhhh...sukar nak menulis gambarkan perasaan. Tersilap tulis, isu lain pulak timbul...
Saya `lost' dengan cara saya sebab setiap perjalanan dugaannya berbeza...
Masyarakat selalu mengatakan orang di kalabulalamilah (kelab malamlah) yang selalu sesat, namun banyak juga (daripada pembacaan saya) pertubuhan agama bersama ramai pengikutnya amat sesat. Sesat boleh berada di mana-mana jika kita tersalah pilih. Tetapi senang untuk sebut `salah pilih' kan...ayat yang senang dipacu...sebab kalau kita tanya pihak yang kita katakan sesat tersebut, mati hidup balik pun mereka tak mengaku...
Jan: Sesat dalam rindu...

5 comments:

Eja said...

citer lost tu apa sudahnya ye..sy x smpt dah nk ikut seterusnya. msk season 4 ngn sy2 skali lost....

sukiman said...

entahlah macam mana, pening dah nak fikir plotnya, meloncat-loncat. org slow leaner macam saya ni susah nak cari mesej dan pengajarannya...

tapi tak nafi, lost the best! kate the best!

Umar said...

hehehhe...lost mmg best..citer lain dr yg lain...en.jan minat kate keee...sy suke john locke...sy suke dgn cara john locke selesaikan masalah..tenang dan bijak... :)
k.ja...citer lost nih kite x akan dpt agak ape kesudahannya....kesudahnyannye sentiasa meleret-leret...hehehhe

madier said...

sesat dlm rindu..tenggelam dlm tangisan....
engkau telah pergi, namun masih ada..yg kau tinggalkan dlmmm..kalbukuuuu....

yg tinggallll......yg tinggalll.....akuuuuuu....uuuu..

"mentari merah diufuk timur"-search
kuikuikui

sukiman said...

sedap tengok cerita ni sbb ada je persoalan yg timbul.

Adnanlah yg cadangkan tgok cerita ni, saya tengok secara maratongv dri malam sampai 5.20 pagi baru habis satu musin...

.