"Personal musing inspired by past and ongoing experiences of my life…depicting how I feel and what comes hereafter. However it may also revolves around my personal whishes, hopes and beliefs which I often in doubt and wondering... what is the meaning of life.."

Monday, January 19, 2009

Perihal motor saya...


KEJADIAN I

Bayangkan seorang pensyarah lelaki berbadan gempal, umur lewat 30 an parking di tempat letak kereta pelajar (kononnya pensyarah, so bebas parking kat mana-mana, he he he). Kemudian tiba-tiba datang sebuah kereta sport BMW warna merah menyala parking betul-betul di sebelah motornya. Dan... tiba-tiba...

" Hai sir..., kelas kita kat mana? ". Sambil keluar daripada kereta sportnya terus membetulkan rambut yang mengurai bagai layar di laut biru.

" Err.., Dewan Kuliah Bistari... " Jawab pensyarah tadi kaget sedikit sambil mengumpul seribu kekuatan untuk mematikan suis motor selepas lepas giar. Rasa berat pulak lap top nak angkat kali ini untuk digalas ke bahunya, he he he...


KEJADIAN II

" Sir! saya nampak sir naik motor petang semalam! ". Tersengeh tersenyum bangga dapat lihat saya naik motor padahal saya bukannya Farid Kamil. Semasa pelajar tu cakap tu muka dia penuh kegirangan dan cuba nak memesrakan diri di depan hampir 120 orang pelajar lain.

" So what? ". Respon saya sambil saya terus buat-buat sibuk masukan pen drive ke lap top dan terus kepada slide pertama.

" Ok kelass, ing dis capter seveng, v wil learng abouk koh of prodakseng ing long rung...". Dan saya cepat-cepat terus terangkan learning objectives satu persatu. He he he.


KEJADIAN III

Kejadian ini berlaku pada awal-awal saya kerja kat Muadzam...

" Man , U pakai kereta apa? " tanya seorang pensyarah yang ada 3 kereta, yang kereta sportnya dia nak jual kat saya.

" I guna motor je ke kampus ". Slow je saya jawab, he he he.

" Berapa CC? "

" Emmm...banyak juga CC nya ". Dengan yakin saya menjawab. Padahal saya tak tahu selain saya fikir mestilah lebih dari satu CC, he he he.

" Kereta, U pakai kereta apa? "

" Emm... saya tak ada kereta, motor je ". Jawab saya ikhlas...

" Oooo U suka motor besar ya...? "

Dalam hati saya...he he he, nanti aku tunjuk `motor besar' aku.


Jan: Bayangkan...he he he.

4 comments:

Mc Zue said...

tak terbayang... suki..suki..hehehe

Umar said...

takpelah motor pun...asalkan duit dlm poket berkepuk2....jgn bior pape asey bergayee.....:)

wawadave said...

lantak la suki.. eheheh

jankaulu said...

antara azam taun ni nak beli kereta, harap-harap tercapailah.

ni tengah kumpul duit muka sikit-sikit...

.