"Personal musing inspired by past and ongoing experiences of my life…depicting how I feel and what comes hereafter. However it may also revolves around my personal whishes, hopes and beliefs which I often in doubt and wondering... what is the meaning of life.."

Tuesday, March 18, 2014

Rekha (Bhanurekha Ganesan)

 
Lemaskanlah aku dalam pelukanmu...
 
 
 
 
Keliru 
 
 
 
Hot

 
Huh!

 
 
Menutup aurat...

 
 
Selamba


Gersang


Pasrah

 
Senator Popular


Berkongsi baju dengan Kajol

Khas untuk pembaca blog jankaulu

Rekha (gambar 2013)

KALAU kita berpeluang berkunjung ke negara India, cubalah  bertanya sesiapa di sana adakah mereka kenal akan Kak Rek?. Kalau kita bertanya kepada orang yang betul, kita akan tahu bahawasanya semua orang kenal akan Kak Rek sebagaimana rakyat negara India mengenal Amitabh Bachan.
 
Begitu juga dengan Salman Khan dan Shahruk Khan juga memuja Kak Rek yang dilahirkan pada tahun 1954 ini.
 
Terkenalnya (popular) seniwati Rekha bukan akibat kahwin datuk K ke datuk L ke, R,S T atau W, X, Y Z. Tetapi terkenak dek dua perkara iaitu  kejelitaan dan kepandaiannya berlakon. Pada pendapat saya tidak mudah melihat dua perkara tersebut bersatu di batang tubuh artis kita. He he he. Artis kita kadang-kadang cantik tetapi maaf cakap berlakon `keras' macan tiang elektrik atau kayu. Ada yang berlakun pandai tetapi muka pulak dah tak seberapa pulak... Emmm.
 
Kak Rek telah berlakon lebih dari 180 filem dan terus mendapat sambutan. Kini beliau aktif pulak dalan politik apabila dilantik menjadi senator oleh presiden India beberapa tahun dahulu (bilangan ahli Dewan negara India seramai 250 orang mengikut perlembangan negara India presidennya boleh pilih 12 orang untuk memenuhi kerusi dewan negara)
 
Beliau dikhabarkan jenis tidak suka berpoya-poya atau berhuha-huha macam artis-artis kita yang ada di antaranya memang disco @  kelab rumah kedua. Katanya lagi beliau mempunyai ciri-ciri wanita yang sopan (tetapi seksi) dan control ayu dalam menjaga adat susila budayanya. Khabarnya kalau di festival atau majlis besar-besar dalam dan luar negara dia tetap pakai sari. Bezakan dengan artis kita yang bila keluar negara pakai skeet dan... (tengoklah sendiri dalam FB)
 
Umurnya sekarang sudah 59 tahun tetapi khabarnya masih terserlah ayu dan cantik tanpa suntikan botok atau kolegen. Ramai wartawan yang mahu mengambil gambarnya tanpa make up. Nak lihat rupanya yang sebenar.  
 
Khabarnya kecantikan Kak Rek dipuji oleh Rrithik Roshan yang tidak mahu memanggilnya mak cik kerana tidak sepadan dengan orangnya. Adapun empunya diri Rrithik Roshan memanggilnya dengan panggilan Rekha sahaja. Bukan tidak hormat tetapi suatu penghargaan sebenarnya...(pulak dah).
 
Kalau nak tulis pasal pelakon hebat ini, memang tak habis-habis. Samalah seperti saya menulis mengenai biduanita negara kita. Jadi saya sudahi di sini dengan ucapan semoga Kak Rek sentiasa sihat.
 
Jan: Betul ke Kak Rek dan Abang Amit pernah bercinta?

No comments:

.