"Personal musing inspired by past and ongoing experiences of my life…depicting how I feel and what comes hereafter. However it may also revolves around my personal whishes, hopes and beliefs which I often in doubt and wondering... what is the meaning of life.."

Thursday, June 27, 2013

Lelaki jenis simpan, duit gaji, dan 18 cawan

MERUJUK kepada perkara yang kita bincangkan semalam, ringkasnya saya tetap berpendapat kelebihan gaji isteri berbanding si suami  tidak menjamin kepada keharmonian rumahtangga. Bukan saya nak sesedap cakap tetapi banyak faktor lain yang perlu diambil kira. Maka si isteri tidak boleh rasa selamat kerana faktor tersebut iaitu kononnya suami keberatan meninggalkan kita jika gaji kita lebih tinggi... Selamat datang ke planet bumi dan blog jankaulu.

Para suami akan tetap juga `buat lelakon'  walaupun mereka ditanggung sepenuhnya oleh sang isteri. Sudah banyak kes terjadi yang saya percayai akan terus terjadi, terjadi dan terjadi..

Yang nyata bila diceraikan nanti sang isteri boleh selamat kerana ada gaji. Gaji adalah penyelamat kehidupan.

Saya juga mendapati kemahuan para suami yang remeh di mata isteri sebenarnya besar bagi mereka (sang suami). Cuma mereka tidak cakap sahaja, simpan dalam hati.


Sekian.

Jan: Layanlah kemahuan suami walaupun mereka meminta secawan kopi... (walaupun mereka boleh buat sendiri 18 cawan kopi, he he he)


1 comment:

Sarah Amanda said...

hurm..lebih baik lah buat financial monthly planning for both.kalau tak..drama swasta jerla..selalu tak cukup duit.Yang dah ada duitpun tak pernah cukup.

.