"Personal musing inspired by past and ongoing experiences of my life…depicting how I feel and what comes hereafter. However it may also revolves around my personal whishes, hopes and beliefs which I often in doubt and wondering... what is the meaning of life.."

Monday, July 14, 2008

Danni dan Dash

Depan dewan betul2: Serius sungguh masa ni (saya tersenyum jugak)
Ni gambar kenangan masa kat UM dengan Danni dan Dash. Mereka antara kawan baik masa tu. Tak ada gambar lain so gambar masa konvoi ni jadi mangsa. Gambar2 ni dipukul dlm keadaan serius. Maklumlah baru gred katakan (tapi saya tersenyum juga). Kami memang berlain Fakulti tapi duduk serumah sewa.

Sisi kiri dewan: Dash duduk

Dash orang Kelantan. Dia dari fakulti Enginering. Pendiam, alim dan sopan, berkulit putih. Dash ada kereta, pernah juga tumpang balik Besut dengan kereta dia dulu. Dia pakai kereta volvo kalau tak silap (memang dari dulu tak pandai bezakan model, sbb semua 4 tayar nampak sama je).

Dash duduk tingkat atas, bilik dia siap dengan aquarium dan ikan Kelisa (masa to orang gila pelihara ikan kelisa), teratur biliknya, bajunya dan segalanya. Kalau giliran memasak dia selalu pesan jangan lupa baca bismillah bila masak nasi dan masak lauk. Dia serius orangnya. Kawan-kawan cakap mak we dia cantik macam orang Arab (orang Arab yang cantik).

Sisi kanan dewan: Danni

Danni dari Fakulti sains, pun serius jugak..., dia orang Negeri Sembilan. Pandai buat kelakar bila tiba time yang betul. tapi kadang-kadang dia yang dulu ketawa bila nak buat lawak. Perlu diingat lawak ni utk kaw2 yg rapat je sbb dia pendiam dan serius.

Dia pandai bersilat, dan dia cerita dia jumpa mak wenya semasa masuk persatuan bersilat tulah (kini mereka dah kawin). Danni ada motor, kadang-kadang bila balik lewat dialah yang g ambil, atau kadang2 tumpang dia masa nak gi tasik beri ikan makan (kat kampus). Kadang2 slow-slow masuk dalam biliknya, tengok kalau-kalau dia sedang beraksi, (sbb kadang2 dia berlatih silat dalam biliknya je).

Sekarang dah tak berhubung antara satu sama lain, umm...sibuk sungguh kehidupan ni ya?

No comments:

.