Total Pageviews

"Personal musing inspired by past and ongoing experiences of my life…depicting how I feel and what comes hereafter. However it may also revolves around my personal whishes, hopes and beliefs which I often in doubt and wondering... what is the meaning of life.."

Thursday, April 17, 2014

DPL:Terapi minda?

"Memang pada mulanya saya giat berkebun untuk menutup rasa kecewa dalam diri..."
 
Abang Jan
 
WALAUPUN sudah terlalu banyak hal peribadi (yang bukannya penting bagi keamanan dunia (world peace) dan lapisan ozon) saya paparkan di blog ini, saya tetap merasa malu untuk menulis sesuatu yang bersifat peribadi...

Namun saya teruskannya, semoga menjadi panduan untuk saya pada hadapan hari. Posting-posting kita secara tidak langsung memberitahu kita di mana pernah kita berada berada dan bentuk perasaan yang telah kita, alami. Gitu.
 

 
 
 


Lakukanlah apa yang kita suka, nescaya kebahagiaan akan menerpa. Memang saya giat berkebun untuk menutup rasa kecewa dan sedih dalam diri. Membeli gazebo dan berkebun adalah salah satu program `Don't look back, keep busy' saya...


Saya berbelanja ribuan ringgit untuk pokok-pokok. Tetapi bukanlah sekali beli, bertahun-tahun juga. Saya simpan sikit-sikit. Namun saya bertindak agresif untuk mewujudkan sebuah taman dan melakukan sendiri.

Kadang-kadang di tengah panas saya berkebun. Namun saya puas hati melihat pokok saya berpucuk atau berbunga. Dan muncullah perasaan gembira. Bahagia.
 
 


Dulu pokok gelang ini sangat kecil...
Kini semakin membesar

Saya yakin suatu hari saya akan pulih, sementara itu biarlah saya berkebun dulu...membaja hati, menyiram rindu...amboi.


 

6 comments:

aima said...

pic dr Ienova ke ni?.....gazebo lawa...nk g interbiu price la...khee, waser ni lebih 4k ni

sukiman said...

tak sampai 1K pun aimanya...hehe

aima said...

biar benor.....cer bg contact no toke gazebo tu,,,huhu,,baru tnya kat nursery ke taman tas tu rm4k...huhu

sukiman said...

Yg tak sampai 1k tu handpon Lenovo...

aima said...

arghh....ingat gazebo...lenova rupanya...huhu...putus smgt...gazebo tu meme rm4k la kan...huhu...baru nk mintak contact no nak tempah gok....huhu

Adie Achim said...

Sy telah putus asa untuk berkebun. Rumput semalu sangatlah tegar nak hidup. LEtih mencabut!

   

.

.

.