"Personal musing inspired by past and ongoing experiences of my life…depicting how I feel and what comes hereafter. However it may also revolves around my personal whishes, hopes and beliefs which I often in doubt and wondering... what is the meaning of life.."

Saturday, April 30, 2011

Shoulder to cry on - Tommy Page

Tomy Page dulu tak handsum mana, kurus kediding terpaksa pakai baju besar untuk nampak besar.


Sekarang handsum...
(Saya pun macam dia jugak, masa remaja tak handsum mana...sekarang? Wow! (pulak dah))


Suatu waktu dulu tiada kemudahan internet. Dengar nama internate pun tak pernah. Kalau orang sebut internet mungkin kita ingatkan iannya kawan kepada nenek kita. Sekarang ada internate untuk cari lirik lagu. Dulu untuk dapatkan lirik lagu susah jika kita tidak membeli kasetnya. Saya terpaksa dapatkan lirik lagu ini dengan mendengar balik banyak kali daripada kaset yang saya rekod/tape daripada radio. Saya kena PAUSE/PLAY/PAUSE/REWIND banyak kali untuk dapatkan lirik lagu. Huh jenuh juga.
Tapi saya PAUSE/PLAY/PAUSE/REWIND juga kerana terlalu minat lagu ni sebab liriknya menyentuh kalbu dan kehidupan saya....(pulak dah). Tetapi lirik ini mungkin ada kaitan dengan semua orang (universal sifatnya), sebab kita manusia. Kita perlukan kawan, kita bukan kera sumbang.
Jika pembaca blog ini berada di era saya (old skool) beginilah cara untuk mendapatkan lirik lagu jika kita tidak membeli albumnya. Sukar untuk album Tomy Page sampai ke pekan saya tinggal. Mereka mungkin kena buat macam saya untuk dapatkan lirik lagu Justin Baiber tu, he he he. PAUSE/PLAY/PAUSE/REWIND...
Ni liriknya:
Life is full of lots of up and downs
But the distance feels further
When it's headed for the ground
And there's nothing more painful
Then to let your feelings take
you down

It's so hard to know
The way you feel inside
When there's many thoughts
And feelings that you hide
But you might feel better
If you let me walk with you
By your side

Chorus:

And when you need
A shoulder to cry on
When you need
A friend to rely on
When the whole world is gone
You won't be alone
I'll be there
I'll be your shoulder to cry on
I'll be there
I'll be your friend to rely on
When the whole world's gone
You won't be alone 'cause I'll be there

All of the times
When everything is wrong
And your feeling like
There's no use going on
You can't give it up
I'll help you work it out
And carry on

Side by side
With you till the end
I'll always be the one
A Shoulder To Cry On Continued

To firmly hold your hand
No matter what is said or done
Our love will always continue on

Chorus:

Everyone needs a shoulder to cry on
Everyone needs a friend to rely on
When the whole world's gone, you won't be alone
'Cause I'll be there
I'll be your shoulder to cry on
I'll be there
I'll be the one to rely one
When the whole world's gone, you wont be alone
'Cause I'll be there
And when the whole world is gone
You'll always have my shoulder to cry on


Saya hubungkaitkan lirik ini dengan persahabatan yang saya jalinkan. Dulu saya banyak kawan rapat. Namu bila mereka sudah kawin mereka sudah tidak rapatkan diri dengan saya. Walaupun saya cuba merapatkan diri dengan mereka...tetap ada jurang. Lalu saya menghayunkan langkah kaki pergi (baca dengan nada serba salah seolah mak mertua datang bertandang duduk seminggu di rumah kita, he he he.)
Saya tujukan lagu ini khas buat kawan-kawan baik saya yang pernah menemani perjalanan hidup saya. Walau di mana mereka berada, kahwin atau tidak, ada anak atau tidak, tak bercerai atau bercerai berai, kerja kuli atau manager...saya tetap doakan mereka berbahagia, dunia akhirat.
Jan: Kepada pembaca blog saya yang tidak pernah dengar lagu ini, dengarkanlah, ianya berbaloi baloi...

5 comments:

uNcLeJoE said...

lirik lagu ni ialah ... test fill in the blanks... incomplete lyrics... yang selalu buat time ice breaking dalam kelas pertama... dari kerja shahputra sampai lah sekarang... dah nak masuk 10 tahun dah...worksheet tu dari dulu lagi tak tukar2... mungkin bila dah keja tmpat lain nnti saya akan buat menda yang sama juga time ice breaking...hmmm

MySra said...

saya suka juga lagu ni..selalu dgr masa belajar dulu

wawadave said...

yup suki.. pause, play, rewind..
punya lah nk lirik tuu..

Adie Achim/ Papa said...

Saya plak nak senang beli majalah omputeh..jumpa lirik potong jer dan lekat kat buku. Lagu ni antara lagu english pertama yang sy hafal... menggamit kenangan

sukiman said...

best zaman dulu...sekarang life is hard (a little...)

.