"Personal musing inspired by past and ongoing experiences of my life…depicting how I feel and what comes hereafter. However it may also revolves around my personal whishes, hopes and beliefs which I often in doubt and wondering... what is the meaning of life.."

Friday, October 16, 2015

In a blink of an eye your life passes you by...:Part 2Kalau abang seorang perempuan, abang tentu jatuh cinta gila-gila kepada abang. Abang bukan jatuh cinta kepada abang kerana fizikal abang tetapi abang akan jatuh cinta pada abang kerana hati abang...

Pada pendapat abang, di dalam dunia ini senang mahu mencari perempuan yang baik tetapi tidak lelaki. Sebab itulah abang akan jatuh cinta pada abang dengan teruk sekali. Seorang lelaki baik hati tulus dan setia. Mana nak dapat? Haaa...he he.

Seorang lelaki yang akan bawa seorang perempuan ke kayangan...

Sepanjang hidup abang, abang ada buat beberapa perempuan dan lelaki kecewa, dan menangis. Namun abang tidak pernah berniat melukakan mereka... Namun mereka ini tentulah terluka dengan teruk. Abang hanya mampu berdoa mereka akan bertemu dengan lelaki yang baik hati dan lurus (walaupun abang rasa payah nak dapat, he he he).

Gambar di atas adalah gambar yang abang terima dari seorang kawan perempuan abang yang `ada hati' terhadap abang. Dia sangat baik. Malah dia adalah kawan perempuan yang terbaik abang ada di UM dahulu. Abang tidak sedar dia minat pada abang. Kawan-kawan abang ada beritahu tapi abang tidak percaya sebab kawan-kawan abang suka bergurau.

Abang doakan dia berbahagia dan abang masih meminta maaf jika dia sangat terluka dahulu... Abang juga mahu minta maaf apabila persahabatan telah menjadi renggang...entah kenapa. Mungkin Abang tidak mahu melihat dia sedih.

Sehingga ke hari ini kebaikan yang dialakukan pada abang, abang teringat. Ini memang cerita lama, abang berdoa kebahgiaan dia setiap kali teringat...

Abang tidak nampak ada tertulis `I Love You' di tepi gambar yang berusia 25 tahun...itu. Memang Abang tak perasaan pada mulanya. Pada masa itu...

No comments:

.